Eveniment

Tăriceanu: Banca Mondială să trimită o echipă pentru a simplifica legislaţia pe achiziţiile publice

Tăriceanu: Banca Mondială să trimită o echipă pentru...

Autor: Departamentul Corespondenţi

13.04.2019, 14:53 319

Într-o conferinţă de presă la Iaşi de sâmbătă, liderul ALDE a vorbit despre datoria publică a României, afirmând că nivelul scăzut al acesteia „este o virtute şi nu este”.

„Să ştiţi că nivelul scăzut al datoriei publice este o virtute şi nu este. De ce vă spun acest lucru? Pentru că ţările din Europa au utilizat fonduri pe care nu le aveau pentru a-şi dezvolta infrastructura. La vremea anilor '50, nu era Tratatul de la Maastricht care obliga depăşirea deficitului. EU funcţionează cu datorie de 80%, 100% peste PIB, nouă ni se spune <nu aveţi voie>. Aşadar ni se spune <trăiţi în limitele acestea, împrumutaţi-vă, dar nu vă dezvoltaţi mai mult>. Un ministru de Finanţe aţos ar trebui să se ducă la UE să spună <OK, tratatul prevede să nu depăşeşti deficitul, dar daţi-mi nişte bani pentru că am un proiect de infrastructură>. Pentru că noi avem presiunea pe de o parte lipsa de finanţare, pe de alta procedurile extrem de dificile în achiziţiile publice”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la achiziţiile publice, acesta a declarat că a discutat recent cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi le-a cerut să trimită o echipă pentru a vedea dacă legislaţia pe achiziţiile publice poate fi simplificată.

„Am fost săptămâna aceasta la Washington şi am dicutat cu cei de la Banca Mondială, îi cunosc bine, şi le-am spus că avem o problemă serioasă în domeniul achiziţiei publice. Vreau să trimiteţi o echipă pentru a vedea dacă nu putem face o legislaţie pe achiziţiile publice mai simplă şi mai rapidă”, a afirmat liderul ALDE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO