Eveniment

Tăriceanu face apel la premierul Cioloş să-l demită pe ministrul Agriculturii

Tăriceanu face apel la premierul Cioloş să-l demită pe ministrul Agriculturii

Autor: Ana Maria Lazăr

13.06.2016, 15:10 132

"Moţiunea simplă este un semnal foarte puternic adresat primului ministru care în mod logic, chiar dacă nu există o obligaţie formală constituţională, ar fi trebuit să-l demită pe ministrul Agriculturii pentru incapacitatea de a gestiona câteva elemente fundamentale, la care n-are nevoie nici de sprijinul Parlamentului, era numai şi numai vorba de o acţiune a Executivului şi aici mă refer la acordarea subvenţiilor pe agricultură. Suntem la începutul lunii iunie şi ceea ce se întâmplă anul acesta cu subvenţiile nici nu mai ştiu cum să comentez. Nu vreau să folosesc epitete care ar părea poate deplasate, dar este o situaţie care cred că pe scurt impune demiterea neîntârziată a ministrului Agriculturii", a spus preşedintele Senatului la Parlament, după şedinţa Biroului Permanent.

Tăriceanu a subliniat că din informaţiile sale şi Dacian Cioloş este nemulţumit de activitatea ministrului Achim Irimescu şi că semnalul "puternic" dat de Parlament îi uşurează sarcina "dacă are o problemă să-l demită".

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, depusă de PSD-ALDE, a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaţilor cu 189 de voturi "pentru" , 11 "împotrivă" şi 86 de abţineri, iniţiatorii cerând demisia lui Achim Irimescu.

Moţiunea simplă "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă" îndreptată împotriva ministrului Agriculturii a fost iniţaită de 84 de parlamentari PSD şi ALDE. Deşi aceştia cer ca Achim Irimescu să plece din Guvern, o moţiune simplă nu impune, potrivit reglementărilor în vigoare, demisia unui ministru.

AFACERI DE LA ZERO