Eveniment

Tăriceanu ştie cine îl poate învinge pe Iohannis la prezidenţiale. Propunerea aşteaptă acordul lui Dragnea

Tăriceanu ştie cine îl poate învinge pe Iohannis la...

Autor: Cătălin Legănel

04.05.2018, 19:17 22773

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, la Constanţa, că pentru avea o şansă la alegerile prezidenţiale, Coaliţia aflată la guvernare ar trebuie să aibă un candidat unic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că fiind într-o coaliţie cu PSD, apreciază că vor câştiga dacă vor merge „pe candidatură unică” la alegeri.

Este oficial: Tinerii români, vor putea circula gratuit cu trenul prin Europa. Cum puteţi obţine permisele de călătorie

Cum s-ar putea debloca Bucureştiul? Soluţia unuia dintre cei mai buni arhitecţi din România

 
„S-au trezit nişte colegi de-ai mei, dintr-o organizaţiei judeţeană, cu ideea asta: Domnule, trebuie să discutăm despre candidatura la preşedinţie! Evident că într-o zi o să discutăm, dar nu discutăm de acum pentru că e mult prea devreme. Nu se porneşte într-o cursă prezidenţială de acum. Fiind într-o coaliţie politică cu PSD-ul, aprecierea mea şi cred că şi a colegilor mei, este că vom avea o şansă dacă vom merge cu o candidatură unică. Deci va trebui să discutăm şi cu cei din PSD, la un anumit moment, momentul, vă spun clar, încă nu a venit”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a mai spus că această variantă este „optimă”, „dacă o să accepte şi ei (PSD – n.r.).

„Eu cred că varianta optimă este o candidatură unică, dacă o să accepte şi ei, o să mergem cu o candidatură unică, dacă nu, atunci sigur că se deschid alte posibilităţi, dar eu cred că aceasta va fi prima opţiune”, a mai spus Tăriceanu.

Întrebat dacă va candidat la preşedinţie, liderul ALDE a răspuns că pentru a candida „trebuie să devin candidat, ca să fiu candidatul, în primul rând, al coaliţiei”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO