Eveniment

Tăriceanu vrea să-i tragă la răspundere pe Ludovic Orban şi Klaus Iohannis pentru drepturile încălcate în starea de urgenţă

Tăriceanu vrea să-i tragă la răspundere pe Ludovic...

Autor: Teodor Bobei

18.05.2020, 12:39 92

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vrea ca Ludovic Orban şi Klaus Iohannis să fie audiaţi în Parlament, pentru a explica motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă şi măsurile care au restrâns drepturi românilor.

„Cu toţii ştim că în această perioadă multe din drepturile şi libertăţile noastre au fost suprimate. Mi s-ar părea normal ca atât Preşedintele României, cât şi Prim-ministrul să fie obligaţi printr-o lege să vină în faţa Parlamentului pentru a prezenta motivele pentru care s-a recurs la starea de urgenţă, măsurile care au fost luate pe perioada acestei stări de urgenţă, cât şi o detaliere a drepturilor şi libertăţilor care au fost anulate şi persoanele care au fost vizate în acest sens. Cred că e o măsură necesară pentru sănătatea democraţiei", spune preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe Facebook.

Liderul ALDE spune că a întocmit un proiect de lege în acest sens pe care l-a înaitat liderilor de partide parlamentare.

„În acest sens, am întocmit un proiect de lege pe care l-am înaintat liderilor partidelor parlamentare, pentru a completa OUG 1/1999 referitoare la starea de urgenţă, în aşa fel încât prin această modalitate să avem o situaţie completă în ceea ce priveşte drepturile noastre în această perioadă complicată, cu dificultăţi", mai zice Tăriceanu.

Proiectul înaintat de ALDE modifică OUG 1/1999 privind instituirea stării de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO