Eveniment

Tarom nu mai zboara spre Orientul Mijlociu

25.03.2003, 00:00 28

Compania Tarom va anula mai multe curse catre diverse destinatii din Orientul Mijlociu pentru a reduce pierderile cauzate de scaderea numarului de pasageri pe aceste rute ca urmare a razboiului din Irak, a declarat ieri Ion Lixandru, directorul general al Tarom.
Astfel, compania va anula zborurile cu destinatia Beirut (Liban) - Amann (Iordania), programate pentru data de 25 si 29 martie, precum si cursele prevazute pentru 29 si 30 martie pe ruta Bucuresti-Dubai (Emiratele Arabe Unite).
De asemenea, conducerea Tarom a decis sa contramandeze si zborurile Bucuresti-Larnaca (Cipru) si Bucuresti-Cairo (Egipt), care figureaza in programul de zbor la datele de 27 si 30 martie, respectiv 25 martie.
"Am luat aceasta hotarare cu scopul reducerii pierderilor care se inregistrau pe respectivele rute din cauza numarului redus de pasageri si a rutelor ocolitoare pe care trebuia sa le parcurgem pentru a ajunge la destinatii", a explicat Lixandru.
Directorul Tarom a adaugat ca deciziile cu privire la anularea si a altor curse catre Orientul Mijlociu vor fi "luate de la o zi la alta, in functie de situatie".
Decizia Tarom se inscrie intr-un ansamblu de masuri similare dispuse de majoritatea operatorilor aerieni.
La nivel regional, compania aeriana iugoslava JAT (Jugoslovenski Aerotransport) a anuntat suspendarea zborurilor catre Kuwait si Bahrain, in vreme ce operatorul privat bulgar Hemus Air a anulat cursele catre Dubai pe o durata neprecizata, potrivit Reuters.
De asemenea, Turkish Airlines a renuntat la o serie de zboruri interne mai putin profitabile si a suspendat cursele catre Kuwait si Bahrain.
Si British Airways, cel mai important operator aerian din Europa, a sistat cursele cu destinatia Kuwait si Tel Aviv, conform sursei citate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO