Eveniment

Tarom, Poşta Română şi Oltchim, incluse pe lista de companii monitorizate în noul acord cu FMI

Tarom, Poşta Română şi Oltchim, incluse pe lista de companii monitorizate în noul acord cu FMI

Autor: Mediafax

08.02.2011, 14:43 51

FMI va extinde în noul acord lista societăţilor de statmonitorizate prin includerea unor companii precum Tarom, PoştaRomână, Oltchim, SNLO, Electrica Transilvania Nord şi va evaluaatât pierderile, cât şi arieratele pentru că unele dintre ele vorfi luate în calcul la bugetul general consolidat, informeazăMediafax.

"Vom extinde numărul companiilor care sunt monitorizate înprogram. În programul actual avem o ţintă pe balanţa operaţională acelor mai mari 10 zece companii cu pierderi. Vrem să mărim numărulla circa 20 de companii", a declarat şeful misiunii FMI în România,Jeffrey Franks.

Franks, FMI: Arieratelecompaniilor de stat reprezintă 5% dinPIB

Oficialul FMI a arătat că vor exista anumite companii de statcare vor fi luate în calcul la bugetul general consolidat şi, prinurmare, ar putea avea un impact asupra deficitului bugetar.

"Potrivit standardelor Eurostat, dacă o companie pierde oanumită sumă de bani şi are un anumit sprijin de la stat, nu va maifi luată în calcul ca şi companie de stat. Deci vedem o situaţie încare avem un număr mai mare de companii monitorizate", a explicatFranks.

Potrivit şefului misiunii FMI, indicatorii financiari aiCompaniei Naţionale a Huilei, cel mai mare datornic la bugetele destat, vor fi incluşi în bugetul general consolidat. Vedeţilista cu companiile de statmonitorizate în noul acord cu FMI pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO