Eveniment

Tătaru explică de ce a greşit Iohannis scenariile: "Ministerul Sănătăţii a trimis datele greşit”

Tătaru explică de ce a greşit Iohannis scenariile:...

Autor: Ilinca Nazarie

08.08.2020, 20:07 851

Scenariile prind începerea şolii prezentate de preşedintele Klaus Iohannis au fost lucrate de specialişti de la Ministerul Educaţiei, Ministerul Sănătăţii, INSP, cărora le aparţine vina pentru datele prezentate greşti, a declarat sâmbătă Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

„Evaluarea, pregătirea acelor scenarii, precum şi datele au fost transmise eronat către Preşedinţie şi atunci vina este a noastră”, a spus ministrul.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezenttat miercuri cele trei scenarii - verde, galben sau roşu - luate în caalcul pentru începerea şcolii. Potrivit acestuia, deciziile se luau în funcţie de media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile.

Joi, Adminsitraţia Prezindenţială, printr-un comunicat, a anunţat că metoda de calcul transmisă de Klaus Iohannis era greşită. Scenariile vor fi decise în funcţie de număul de cazuri noi înregistrate în ultimele două săptămâni, raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află şcoala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO