Eveniment

Taxa auto va fi plătită de cumpărător, nu de vânzător

Taxa auto va fi plătită de cumpărător, nu de vânzător

Autor: Mediafax

31.05.2011, 23:43 568

Ministerul Mediului a anunţat ieri printr-un comunicat oficialcă taxa auto va fi plătită de cumpărător, şi nu de vânzător, aşacum a spus anterior ministrul Laszlo Borbely, răspunzând la oîntrebare din partea presei.

"Referitor la declaraţia ministrului mediului care a apărut înpresă privind faptul că taxa de primă înmatriculare ar putea fiplătită «la toate maşinile înmatriculate în România înainte de 1ianuarie 2007, pentru care nu s-a făcut acest lucru, plata urmând ase face de către vânzătorul autovehiculului», precizăm că aceastădeclaraţie a fost preluată şi interpretată eronat."

Taxa auto trebuie plătită de către cumpărător, aşa cum prevedeOUG 50 din 2008, modificată în decembrie 2010. Ministrul LaszloBorbely a refuzat să dea detalii suplimentare referitoare laviitoarea formă a taxei de primă înmatriculare, precizând căacestea vor fi furnizate după şedinţa de guvern de miercuri, încare va fi luată o decizie finală pe acest subiect.

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat după ce Curtea deJustiţie a Comunităţilor Europene a arătat, într-un punct de vedereexprimat la cererea unei instanţe româneşti, că taxa de primăînmatriculare încalcă legislaţia UE întrucât produce un dezavantajla vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriulRomâniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO