Eveniment

Temerile de recesiune pun în dificultate obligaţiuni corporative europene în valoare de 40 de miliarde de euro

Temerile de recesiune pun în dificultate obligaţiuni...

Autor: Ştefan Stan

03.07.2022, 11:00 290

 Mai mult de 40 de miliarde de euro de obligaţiuni corporative europene se tranzacţionează în prezent la niveluri de dificultate, evidenţiind modul în care înrăutăţirea perspectivelor economice a declanşat o anxietate crescândă cu privire la capacitatea companiilor de a-şi plăti datoriile.

Valoarea obligaţiunilor corporative denominate în euro care dau semne de îngrijorare a crescut de la 6 miliarde de euro la sfârşitul anului 2021, potrivit calculelor Financial Times bazate pe indicii Ice Data Services.

Stocul de datorii corporative aflate în dificultate a crescut de peste două ori numai de la 31 mai la 30 iunie, subliniind cât de repede cresc îngrijorările că deciziile băncilor centrale de a înăspri politica monetară ar putea înclina economiile majore spre recesiune. Investitorii se tem, de asemenea, că nivelurile ridicate ale inflaţiei vor creşte costurile de afaceri ale companiilor.

"Pieţele de credit au evoluat rapid spre o estimare a preţului unei recesiuni", au declarat vineri analiştii europeni de credit de la JPMorgan.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO