Eveniment

Tendinte 2016

2007. „Leul tare“ urma să îşi continue trendul de apreciere în raport cu euro, până la 3,25 lei pentru un euro. „Creşteri salariale de 50%-70%“ pentru manageri, în condiţiile în care posturile de conducere erau afectate puternic de migraţia de personal.

Din 2007 ZF se uită la fiecare început de an la ce va fi şi la ce a fost faţă de ce am scris: galerie foto.

Autor: Cristian Hostiuc

04.01.2016, 00:07 338

Din 2007 ZF se uită la fiecare început de an la ce va fi şi la ce a fost faţă de ce am scris. Ideea nu este de a vedea cât am avut dreptate sau nu, ci mai mult de a schiţa viitorul aşa cum îl vedem noi de la un calculator şi din discuţiile cu jucătorii din piaţă.

Anul trecut economia a crescut mult mai mult decât ne aşteptam, aproape dublu, scăderea TVA la alimente nu a fost pe lista noastră, speranţele de o nouă creştere a Bursei au eşuat, preţul la aluminiu şi la oţel nu numai că nu a crescut, ci a scăzut dureros de mult, barilul de petrol se duce în jos, nu în sus, iar conflictul dintre Vest şi Rusia nu numai că nu s-a înmuiat ci s-a întărit.

Am nimerit-o cu 100.000 de noi locuri de muncă, cu suferinţa sistemului bancar, cu starea jalnică a centurii Capitalei, cu scăderea dobânzilor la lei, cu mai multe apartamente în Capitală, cu tranzacţiile din serviciile private de sănătate, cu restrângerea numărului de jucători din retail prin preluări, cu printarea de euro la foc automat şi cu scăderea monedei europene faţă de dolar, dar asta nu este neapărat meritul nostru. Dar ce a fost, a fost. Haideţi să vedem ce va fi în 2016. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO