Eveniment

Tensiuni internaţionale: China condamnă SUA după ce o navă de război americană a tranzitat strâmtoarea Taiwan

Tensiuni internaţionale: China condamnă SUA după ce o...

Autor: Alexandru Gologan

27.04.2022, 07:06 35

Armata chineză a condamnat miercuri Statele Unite după ce o navă de război americană a traversat controversata strâmtoare Taiwan. Astfel de misiuni dăunează „în mod deliberat” păcii şi stabilităţii, susţin oficialii chinezi.

Marina SUA a anunţat că distrugătorul cu rachete ghidate USS Sampson a efectuat marţi un „tranzit de rutină în strâmtoarea Taiwan”, în conformitate cu dreptul internaţional, relatează Reuters.

Statele Unite traversează strâmtoarea aproximativ o dată pe lună şi de fiecare dată atrage nemulţumirea Chinei, care consideră trecerile drept o ameninţare la securitatea sa.

„Statele Unite desfăşoară în mod frecvent astfel de acţiuni provocatoare, trimiţând semnale greşite forţelor pro-independenţă din Taiwan. Astfel subminează în mod deliberat pacea şi stabilitatea strâmtorii. Ne opunem ferm”, au precizat autorităţile chineze într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al Flotei a 7-a SUA, Nicholas Lingo, a declarat că armata americană zboară, navighează şi operează oriunde permite legea internaţională.

„Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite faţă de un Indo-Pacific liber şi deschis”, a conchis Lingo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO