Eveniment

Tensiuni între Franţa şi Turcia: Emmanuel Macron, preşedintele francez, a denunţat intervenţia militară turcă în Siria

Tensiuni între Franţa şi Turcia: Emmanuel Macron,...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

28.11.2019, 17:40 201

Administraţia Recep Tayyip Erdogan l-a acuzat, joi, pe Emmanuel Macron de susţinerea terorismului, după ce preşedintele Franţei a denunţat intervenţia militară turcă în Siria.

Emmanuel Macron s-a întâlnit joi, la Paris, cu Jihane Ahmed, purtătorul de cuvânt al grupului insurgent Forţele Democratice Siriene (FDS). Liderul Franţei a exprimat solidaritatea în operaţiunile de combatere a reţelei teroriste Stat Islamic.

"Turcia şi-a pus aliaţii în faţa faptului împlinit prin intervenţia militară care a periclitat acţiunile coaliţiei anti-Daech" (Stat Islamic), a declarat Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro.

În replică, Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, l-a acuzat pe Emmanuel Macron de susţinerea terorismului. "Este deja vorba de susţinătorul unei organizaţii teroriste pe carre îl primeşte constant la Palatul Elysée. Dacă spune că aliatul său este o organizaţie teroristă (...), chiar nu mai este nimic de adăugat", a afirmat Mevlut Cavusoglu.

Turcia a lansat pe 9 octombrie o ofensivă militară în nordul Siriei, vizând grupul insurgent kurd Unităţile Populare de Apărare (YPG), afiliat organizaţiei Forţele Democratice Siriene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO