Eveniment

Tensiunile continuă: Rusia expulzează zece diplomaţi din ţările baltice, ca reacţie la decizii similare ale acestor state

Tensiunile continuă: Rusia expulzează zece diplomaţi...

Autor: Mihai Draghici

29.03.2022, 14:43 78

Rusia a anunţat, marţi, decizia de expulzare a zece diplomaţi din Lituania, Letonia şi Estonia, ca reacţie la măsuri similare aplicate de cele trei ţări baltice, în contextul tensiunilor generate de invazia militară rusă în Ucraina.

Ministerul rus de Externe a anunţat, conform cotidianului Le Figaro, că decizia de retragere a acreditărilor şi expulzare vizează patru diplomaţi de la Ambasada Lituaniei, trei diplomaţi estoni şi trei diplomaţi letoni.

"Această măsură a fost luată pe baza principiului reciprocităţii, după expulzarea nejustificată a zece diplomaţi ruşi" de către Lituania, Letonia şi Estonia, subliniază Ministerul de Externe de la Moscova.

Lituania, Letonia şi Estonia au anunţat, pe 18 martie, decizii de expulzare a zece diplomaţi ruşi, din cauza unor activităţi incompatibile cu atribuţiile oficiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO