Eveniment

Tensiunile escaladează în Moldova: Israel le cere cetăţenilor să părăsească de urgenţă Transnistria

Tensiunile escaladează în Moldova: Israel le cere...

Autor: Ştefan Stan

30.04.2022, 11:41 7670

Ministerul de Externe din Israel a emis un avertisment de călătorie pentru Transnistria, o regiune separatistă din Moldova, susţinută de Rusia şi care se învecinează cu Ucraina, în urma unei serii de explozii în această regiune, scrie Times of Israel. 

Ministerul i-a îndemnat pe israelienii care se află în Transnistria să plece cât mai curând posibil şi i-a îndemnat pe cei care intenţionează să călătorească acolo să se mai gândească.

"Moldova se bucură de întreaga solidaritate a Israelului în această situaţie dificilă", a scris pe Twitter ambasadorul israelian Joel Lion cu câteva ore mai devreme.

Avertismentul de călătorie a venit după ce Transnistria a raportat explozii luni şi marţi care au lovit Ministerul Securităţii, o unitate militară şi un turn de radio deţinut de ruşi.

Acest lucru a determinat Republica Moldova să îşi îndemne cetăţenii să îşi păstreze calmul şi să intensifice măsurile de securitate.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO