Eveniment

Teodor Meleşcanu, după votul moţiunii: Senatul va asigura corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma

Teodor Meleşcanu, după votul moţiunii: Senatul va...

Autor: Departamentul Politic

10.10.2019, 19:50 91

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, spune că rezultatul votului moţiunii de cenzură trebuie acceptat şi a subliniat că forul pe care îl conduce va asigura echilibrul şi corectitudinea în dezbaterea politică din următoarea perioadă. 

„Democraţia funcţionează in România. Astăzi este exemplul concret. Moţiunea de cenzură este un instrument democratic în mâna opoziţiei. Astăzi parlamentarii au votat. Rezultatul votului trebuie acceptat. În aceste momente de iureş politic, parlamentarii trebuie să demonstreze în primul rând cetăţenilor că fac politică in favoarea lor, pentru binele poporului. Trebuie să demonstreze partenerilor externi, aliaţilor transatlantici, că suntem o democraţie matură, stabilă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Teodor Meleşcanu.

Preşedintele Senatului a mai precizat că, în această perioadă, este nevoie „mai mult decât oricând” ca instituţiile statului să funcţioneze.

„Mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că instituţiile colaborează pentru binele oamenilor şi nu de dragul jocului politic. Senatul va asigura echilibrul si corectitudinea în dezbaterea politică ce va urma”, mai menţionează Meleşcanu.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate, a anunţat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

Astfel, Guvernul Dăncilă a picat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO