Eveniment

Teodorovici, despre contestatarii săi din PSD: Nu mi-au cerut nici măcar suspendarea

Teodorovici, despre contestatarii săi din PSD: Nu mi-au...

Autor: Alexandru Costea

12.10.2019, 14:18 192

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a declarat, referitor la contestatarii săi din interiorul partidului, că nimeni nu i-a cerut suspendarea din funcţie, iar dacă ar fi făcut-o atunci ar fi pus imediat demisia pe masă.

„Eu n-am auzit. Nu. Nici măcar suspendarea. Dacă ar fi fost ceva de genul acesta, imediat, nici nu apucau să închidă guriţa, că puneam pe masă a mea demisie”, a afirmat Eugen Teodorovici, la finalul evenimentul de lansare a programului de candidat al Vioricăi Dăncilă, sâmbătă, la Romexpo, întrebat despre contestarea sa de către Marcel Ciolacu, Paul Stănescu sau Lia Olguţa Vasilescu.

Întrebat care mai este rolul său în campania pentru prezidenţiale, Eugen Teodorovici a răspuns: „O să vedeţi. O să urmăriţi campania şi o să vedeţi. O să vă prindeţi. Voi merge şi în deplasările dânsei şi o să am şi deplasările mele cu echipele, care se vor organiza pe acest important subiect”.

Preşedintele executiv al PSD nu a ţinut niciun discurs la evenimentul lansării programului prezidenţiabilului socia-democraţilor Viorica Dăncilă, deşi la majoritatea evenimentelor anterioare a făcut acest lucru.

Eugen Teodorovici a fost întrebat şi despre incidentul avut cu o jurnalistă, în timpul dialogului, acesta spunându-i că are dinţii puşi şi că nu are interes pentru ea.

Fiindu-i reproşat limbajul şi tonul folosit, Eugen Teodorovici a răspuns: „Ca să tranşăm această chestiune, dacă îmi puteţi facilita o întâlnire cu domnia sa, în sensul de a avea o discuţie, aşi fi recunoscător. Pot să am o discuţie cu dânsa. Dvs aveţi un fix. Nu, faţă de domnişoara respectivă, de asta am rugat să îmi faciliteze o întâlnire cu domnia sa”.

La insistenţele jurnalistilor, ministrul de Finanţe s-a enervat, răspunzând: „Care jigniri? O să discut cu dânsa. Asta am rugat mai devreme. Ori nu sunteţi prezentă, ori aveţi sincope în a mă asculta. Cum să o caut pe domnişoara? Prin dumneavoastră”.

În CEx al PSD de vineri seara, câţiva social-democraţi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Mihai Fifor şi Eugen Teodorovici, vorbind despre posibila suspendare a acestora din funcţiile de conducere pe care le deţin în partid.

La întâlnire a fost decisă înlocuirea lui Mihai Fifor ca şef al campaniei electorale, au spus surse prezente la şedinţă, pentru MEDIAFAX. Responsablitatea organizării şi coordonării campaniei electorale va reveni liderilor locali Gabriela Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu.

Cu toate acestea, nu a fost nicio decizie asupra suspendării celor doi din funcţiile pe care au la conducerea formaţiunii.

De asemenea, potrivit surselor citate, cei trei parlamentari care au votat moţiunea de cenzură, Marius Bota, Ion Talpoş şi Gabriel Petrea, au fost excluşi din partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO