Eveniment

Teodorovici: Iluzia continuităţii care aduce bunăstare e totuna cu iluzia penelistă a schimbării

Teodorovici: Iluzia continuităţii care aduce bunăstare...

Autor: Ana Petrescu

28.12.2019, 15:04 155

Eugen Teodorovici a afirmat că în mai puţin de două luni de guvernare liberală totul este în creştere, ROBOR, ratele românilor, datoria publică, inflaţia, preţurile sau inechităţile sociale. Fostul ministru de Finanţe a precizat că PNL a oferit iluzii cetăţenilor sub marca unei „Românii normale”.

„Iluzia continuităţii care aduce normalitate, unitate şi bunăstare este totuna cu iluzia penelistă a schimbării, care aduce creştere economică şi socială. Pentru foarte mulţi oameni de bună credinţă preluarea guvernării de către partidul preşedintelui aflat în exerciţiu a fost un vis împlinit şi începutul speranţei într-o Românie normală, în ţara creşterilor posibile cu adevărat. Astfel, ca prin magie, în mai puţin de două luni de guvernare, au reuşit să redea creşterii economice şi sociale valenţe pe care le speram uitate după aproape un deceniu de la tăierile de salarii şi pensii din anul 2010”, a scris Eugen Teodorovici, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta prezintă câteva din efectele guvernării liberale.

„ROBOR-ul este în creştere. Ratele românilor sunt în creştere. Datoria publică este în creştere. Deficitul este în creştere. Inflaţia este în creştere. Preţurile sunt în creştere. Scăderea salariilor şi pensiilor este în creştere. Diminuarea alocărilor bugetare pentru sănătate şi învăţământ este în creştere. Reducerea programelor de investiţii este în creştere. Inechităţile sociale sunt în creştere”, a completat social-democratul.

Senatorul PSD mai spune că din cauza lipsei de competenţă, sprijinită de „prostie şi aroganţă”, creşterea economică şi socială devine o iluzie.

„Iată cum, în absenţa competenţei şi responsabilităţii, dar cu sprijinul prostiei şi aroganţei, creşterea economică şi socială devine doar o iluzie a actualei puteri ce riscă să se sfârşească într-o mare deziluzie pentru cei care şi-au pus toate speranţele şi visele lor în conceptul "România normală". Dar cea mai mare deziluzie vine pentru cei care văd cum acest guvern învestit, încă de la început, cu patalamaua "guvern de tranziţie", îşi aduce aportul la creşterea accelerată a diminuării democraţiei, prin acţiuni ce sfidează respectul faţă de domnia legii. Iată că acest guvern se dovedeşte, pe zi ce trece, un guvern care face victime prin abuzul asumării răspunderii fără simţul răspunderii”, mai spune Eugen Teodorovici.

Acesta a precizat că doreşte o lume în care să nu mai fie politicieni demagogi şi un proiect politic care să nu fie nici de dreapta, nici de stânga.

„Îmi doresc să încetăm să mai trăim în lumea aceasta politică a iluziilor şi deziluziilor pe care, în mod repetat, ni le vând şi ni le confirmă oamenii politici prin efectul demagogiei, ca defect fundamental al democraţiei. Îmi doresc un proiect politic nou, în care nici stânga, nici dreapta, aflate într-o permanentă opoziţie, să nu se mai confunde cu binele sau răul absolut şi să nu mai nege realitatea economică şi socială exclusiv în funcţie de interesul politic imediat pe care poziţia faţă de conducerea ţării le-o oferă”, a explicat Teodorovici.

Proiectul despre care vorbeşte social-democratul este unul bazat pe idei şi măsuri pe termen lung, în orice domeniu, un demers care să nu ţină cont de culoare politică.

„Îmi doresc, aşa cum am spus de atâtea ori, un proiect politic fundamentat pe idei şi măsuri pe termen lung, fie că vorbim de finanţele ţării, de economie şi mediul de afaceri, de sănătate, învăţământ, protecţie socială, justiţie sau siguranţă naţională, un proiect politic care să pună, în centrul său, mai presus de orice, românii şi România, dincolo de interesele partinice sau de grup şi indiferent dacă acestea vin din interiorul sau din afara ţării”, a conchis Eugen Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO