Eveniment

Teodorovici: Orice nevoie financiară pentru recuperarea victimelor incendiului, suportată de stat

Teodorovici: Orice nevoie financiară pentru recuperarea...

Autor: Ana Maria Lazăr

02.11.2015, 19:17 162

"Orice nevoie de susţinere, din punct de vedere financiar, a tot ceea ce înseamnă efort de recuperare a celor care sunt, din păcate, astăzi, într-o stare destul de critică, va fi suportată de către stat şi există astfel de resurse la bugetul de stat, fără niciun fel de discuţie", a declarat ministrul, la ieşirea de la discuţiile privind pachetul legilor privind achiziţiile publice, de la grupul PSD din Senat.

De asemenea, ministrul a spus că trebuie schimbată abordarea, să nu se mai acţioneze după astfel de evenimente, ci să se prevină.

"Ceea ce poate ar trebui să facem noi, pe viitor, este următorul lucru: de foarte multe ori ajungem în situaţia să acţionăm după un eveniment, ceea ce trebuie schimbat ca abordare. Trebuie să învăţăm să ajutăm oamenii înainte ca ei să ajungă într-o anumită nevoie şi după aceea să începem să discutăm, să vedem exact ceea ce putem face pentru că, în primul rând, sunt suferinţele pe care le creăm sau au loc într-un mod total nejustificat", a spus Teodorovici.

Ministrul a mai spus că trebuie schimbată legislaţia, pentru că "probabil" sunt multe lacune în legislaţia de profil.

Potrivit ultimului bilanţ, în urma incendiului izbucnit vineri noapte în clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultima - un tânăr neidentificat de la Spitalul de Arşi- în cursul zilei de luni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, până la 90 fiind în stare critică şi gravă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO