Eveniment

Teodorovici: Până la finalul anului, toate şcolile vor fi dotate cu WC. Cost proiect: 10.000 euro

Teodorovici: Până la finalul anului, toate şcolile vor...

Autor: Mediafax

11.02.2019, 00:00 185

Eugen Teodorovici, ministrul finanţelor publice, a afirmat, vineri seara, că, în curând va fi lansat un program prin care vor fi dotate cu WC-uri toate şcolile, până la finalul acestui an. Ministrul Finanţelor Publice a declarat, vineri seara, într-o emisiune la Antena 3, că prin noul program va fi alocată o sumă de aproximativ 10.000 de euro „pentru a pune lângă şcoli acele containere care au baie”. 

Suma cuprinde toate cheltuielile aferente unui asemenea proiect, respectiv racordurile la reţeaua de apă sau dotarea cu fosă septică, precum şi cu pasaj de trecere între şcoală şi WC, mai ales că multe dintre aceste şcoli sunt vechi şi în zonele rurale.

În plus, anunţul de achiziţie va avea inclus un format tip care să poată fi adaptat pentru toate şcolile, „pentru a ne trezi cu tot felul de achiziţii”, a subliniat Teodorovici. În prezent, aproximativ 1.400 de şcoli nu au WC corespunzător standardelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO