Eveniment

Terasele din Braşov operează pe o zonă cu 75% mai mică: O să servim cam 25 – 30 la sută din capacitatea obişnuită. Cam asta va fi noua capacitate

Terasele din Braşov operează pe o zonă cu 75% mai...

Autor: Mădălina Bucur

02.06.2020, 15:11 59

Terasele din Braşov s-au micşorat cu 75 la sută după epidemia COVID şi vor servi cam 25–30 la sută faţă de cum serveau în mod obişnuit la mese. Autorităţile caută soluţii pentru a extinde spaţiul pentru terase.

Cei care vor să fie siguri că prind loc la una dintre cele mai căutate terase din Braşov trebuie să îţi faci rezervare din timp.

„O să servim cam 25 – 30 la sută din capacitatea obişnuită. Cam asta va fi noua capacitate. Astea mi se par problemele legale. Au fost date legile, dar nu de cineva care chiar are de-a face cu domeniul ăsta şi chiar a stat pe teren să vadă pas cu pas”, spune Ştefan Gleveşanu, proprietar de terasă.

Alt antreprenor spune că a căutat înţelegere şi a şi găsit la autorităţile locale, care i-au spus să plătească jumătate din impozit.

„Noi am depus cerere pentru ocuparea domeniului public, ei au fost foarte drăguţi şi au oferit jumătate din preţ, să plătim jumătate de preţ, ceea ce e foarte în regulă şi le mulţumim. Fiind un local care are oaspeţi mai de seamă, o bulă mai aparte, înţeleg situaţia şi au venit să ne susţină”, declară şi Vali Bărbat, un alt antreprenor.

„Municipalitatea a aprobat reducerea taxei pentru ocuparea domeniului public cu 50 la sută şi ia în considerare posibilitatea, acolo unde suprafaţa terenului permite, majorarea acestor terase astfel încât măsurile de distanţare socială să nu afecteze foarte mult activitatea economică”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al primăriei Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO