Eveniment

Terasele din Herăstrău, unde sute de tineri s-au adunat sâmbătă, au rămas fără autorizaţie

Terasele din Herăstrău, unde sute de tineri s-au adunat...

Autor: Gabriel Pecheanu

17.05.2020, 18:01 270

Primăria Capitalei le-a retras autorizaţia de funcţionare celor două terase din parcul Herăstrău, unde sute de tineri s-au adunat sâmbătă noaptea, la o petrecere în aer liber.  

Cele două terase din parcul Herăstrău, unde sute de tineri s-au adunat sâmbătă seara, au rămas fără autorizaţie de funcţionare. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunţat că cele două terase nu aveau voie să vândă mâncare, nici măcar la pachet.

Bădulescu acuză responsabilii celor două terase de inconştienţă.

„Am dispus anularea autorizaţiei pentru funcţionarea teraselor celor două societăţi comerciale a căror inconştienţă este fără limită, iar măsurile pe linie de ordine publică şi răspundere penală sunt la îndemâna organelor MAI. Ei nu erau autorizaţi să vândă mâncare la casă, erau autorizaţi pentru servire la masă, nu pentru a da mâncare la pachet”, a declarat Aurelian Bădulescu.

El a spus că, de duminică, poliţiştii îşi vor înteţi controalele la terasele din Bucureşti.

„Am discutat cu directorul Poliţiei Municipiului Bucureşti. Vor desfăşura activităţi comune cu Jandarmeria pentru descurajarea acestor fenomene. Este păcat de efortul de investiţie pe care toţi locuitorii Bucureştiului au făcut-o. Nu suntem în recreaţie, trebuie să fim responsabili”, a adugat edilul.

Sute de tineri s-au adunat sâmbătă noaptea la o petrecere în Parcul Herăstrău. Lor le-a fost vândută mâncare la pachet. Tinerii au dat muzica tare, au cântat şi au dansat ore în şir, fără să respecte distanţarea, fără să poarte mască sau să ţină cont că nu sunt permise adunările mai mari de 3 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO