Eveniment

Termenul-limită pentru obţinerea certificatelor de situaţie de urgenţă a fost prelungit până la 15 iunie

Termenul-limită pentru obţinerea certificatelor de situaţie de urgenţă a fost prelungit până la 15 iunie

Virgil Popescu, ministrul economiei: Noutatea este că certificatele CSU se vor elibera luând în calcul ca referinţă şi luna mai

Autor: Roxana Rosu

21.05.2020, 00:05 652

Certificatele se acordă firmelor care au înregistrat închiderea totală sau parţială a activităţii ca urmare a efectelor deciziilor autorităţilor pe perioada stării de urgenţă sau companiilor care au înregistrat scăderi ale veniturilor de cel puţin 25% în martie, aprilie şi mai 2020.

Ministerul Economiei a prelungit termenul până la care poate elibera certificatele de situaţii de urgenţă, la cerere. Noul termen este 15 iunie 2020.

Potrivit noului ordin al ministrului, certificatele se acordă firmelor care au înregistrat închiderea totală sau parţială a activităţii ca urmare a efectelor deciziilor autorităţilor publice competente pe perioada stării de urgenţă sau diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020.

„Noutatea este că certificatele CSU se vor elibera luând în calcul ca referinţă şi luna mai, prin urmare raportarea cuprinde acum lunile martie, aprilie şi mai, iar termenul final pentru eliberarea lor este 15 iunie. Am luat aceste decizii în urma dialogului neîntrerupt purtat cu operatorii economici în această perioadă, deoarece această iniţiativă de sprijin a fost demarată ca răspuns la nevoile lor şi ea trebuie să răspundă cât mai multor companii în dificultate“, a declarat ministrul Virgil Popescu. Prevederile se regăsesc deja în platforma http:// prevenire.gov.ro şi de ele pot beneficia operatorii eco­nomici care accesează aplicaţia pentru obţinerea unui CSU.

Actualul ordin modifică Ordinul ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri nr. 791/2020 privind acordarea certificatelor de situaţii de urgenţă operatorilor economici a căror activitate este afectată în contextul pandemiei SARS-CoV-2.

AFACERI DE LA ZERO