Eveniment

Termenul pentru depunerea autorizaţiei de construire prin POR, prelungit de la două la trei luni

POR 2007-2013 a avut o alocare de 4 mld. euro, sumele încasate din program fiind de 3,7 mld. euro (prefinanţări şi rambursări) – 93% din suma totală alocată.

POR 2007-2013 a avut o alocare de 4 mld. euro, sumele încasate din program fiind de 3,7 mld. euro (prefinanţări şi rambursări) – 93% din suma totală alocată.

Autor: Iulian Anghel

14.07.2017, 00:04 252

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene a anunţat ieri că a emis un ordin de modificare a ghidului general al solicitantului pentru Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, care prevede prelungirea termenului pentru depunerea autorizaţiei de construire de la 60 de zile la 90 de zile.

Potrivit sursei citate, scopul modificării este limitarea numărului de proiecte respinse din cauza nedepunerii la timp a tuturor documentelor aferente. Noul termen de 90 de zile calendaristice, este calculat de la data primirii de către solicitant a notificării privind demararea etapei precontractuale. Celelalte condiţii şi prevederi din ghidul general rămân neschimbate.

Această modificare se aplică numai pentru apelurile deschise la data publicării ordinului ministerial şi vizează proiectele pentru care nu a fost demarată încă etapa de contractare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

POR 2014–2020 – care beneficiază de o alocare estimată de 8,2 miliarde de euro, din care 6,7 mld. euro reprezintă sprijinul UE şi 1,5 mld. euro contribuţia naţională – are ca obiectiv general creşterea competitivităţii economice şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale comunităţilor locale şi regionale, prin sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri, a infrastructurii şi serviciilor etc. Programul are 11 axe prioritare (plus o axă de asistenţă tehnică) şi este gestionat de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale. Autoritatea nu este însă acreditată, prin urmare România nu poate primi deocamdată rambursări din acest program. POR 2007-2013 a avut o alocare de 4 mld. euro, sumele încasate din program fiind de 3,7 mld. euro (prefinanţări şi rambursări) – 93% din suma totală alocată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO