Eveniment

Tesla loveşte din nou, dar de data asta o maşină de poliţie

Tesla loveşte din nou, dar de data asta o maşină de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

03.06.2018, 10:12 2116

O Tesla, model S, a intrat într-o maşină de poliţie care era parcată în Laguna Beach, California. Şoferul a declarat că autovehicului era pe pilot automat, relatează Reuters.

Politul automat este o tehnologie pe care şoferul o poate porni atunci când se află în timpul şofatului. Tehnologia este semi-automată, iar compania spune că este o formă avansată de control al vitezei.

Şoferul a suferit răni minore, a declarat sergentul Jim Cota, din Laguna Beach. Cota a publicat poze cu maşinile implicate în accident, şi se poate observa uşor că Tesla a fost avariată în partea din faţă, iar maşina de poliţie a suferit daune pe partea stânga – spate.

„Tehologia de pilot automat nu face ca automobilul Tesla să fie mai puţin operabil, mai ales când este pe cale să provoace un accident”, a anunţat Tesla într-o declaraţie, după accident. Reprezentanţii companiei nu au putut confirma imediat dacă maşina implicată în accident era sau nu pe pilot automat.

Deşi Elon Musk se mândreşte că vehiculele Tesla sunt printre cele mai sigure din industrie, anul acesta automobilele au fost implicate în mai multe accidente.

La începutul acestei luni, Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului de pe Autostradă din SUA (NHTSA) a anunţat că va trimite o echipă pentru a investiga un accident care a avut loc în South Jordan, Utah şi în care este implicat un vehicul Tesla.

Poliţia din Utah a declarat că vehicului implicat în accident avea politul automat activat cu 1 minut şi 22 secunde înainte de accident.

În acelaşi timp, NHTSA investighează un accident fatal care a avut loc în luna martie, în care a fost implicat un automobil Tesla model X. Maşina era tot pe pilot automat.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor analizează patru accidente care au avut loc anul trecut şi care au implicat vehicule Tesla.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO