Eveniment

Test pozitiv la coronavirus pentru o angajată a Ministerului Sănătăţii

Test pozitiv la coronavirus pentru o angajată a...

Autor: Andreea Tobias

14.03.2020, 12:11 67

Grupul de Comunicare Strategică revine asupra unei informări anterioare legate de un caz pozitiv pentru coronavirus, precizând că, în cazul 92, nu este vorba despre o femeie din Mureş, ci despre o angajată a Ministerului Sănătăţii. 

Potrivit GCS, cazul 92 - o femeie de 41 de ani internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi care s-a întors din Dubai în 8 martie şi a fost confirmată pozitiv în 13 martie - este un angajat al Ministerului Sănătăţii şi nu o persoană din judeţul Mureş.

„Această eroare din comunicarea iniţială a fost posibilă dintr-o confuzie în interpretarea acronimului instituţiei Ministerului Sănătăţii şi cel folosit pentru judeţul Mureş”, susţine Grupul de Comunicare Strategică.

Criza COVID-19 LIVE TEXT: Sâmbătă, 14 martie, a 18-a zi de coronavirus în România. Ce se întâmplă în ţară şi în străinătate, actualizare la minut  

Este în curs o anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor şi recoltarea probelor, la fel ca la fiecare caz depistat pozitiv. De asemenea, contacţii direcţi ai persoanei se află în autoizolare la domiciliu.

În cadrul Ministerului Sănătăţii au mai fost luate şi alte măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19. A fost limitat programul cu publicul şi au fost stopate audienţele pentru o lună de zile. Au fost distribuite măşti şi produse dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe. La intrarea în instituţie sunt completate chestionarele pentru monitorizare.

Rezultatele testelor ministrului Sănătăţii, Victor Costache şi secretarului de stat, Nelu Tătaru sunt negative.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO