Eveniment

Testul COVID pentru reţelele private de sănătate: de ce marile reţele private nu au intrat în rândul unităţilor care tratează COVID-19 în plin val patru al pandemiei? În România sunt 159 de spitale private, însă putem număra pe degete unităţile care s-au implicat în tratarea bolnavilor cu COVID-19

Testul COVID pentru reţelele private de sănătate: de...

Autor: Georgiana Mihalache

16.12.2021, 00:07 528

♦ Problemele ţin de lipsa de organizare a autorităţilor care trebuie să combată pandemia, spun reprezentanţii spitalelor private.

Criza generată de COVID-19 a pus la încercare sistemul sanitar românesc, iar greul a fost dus de spitalele publice, transformate peste noapte în unităţi care tratează doar bolnavi de COVID. Deşi România are un sistem privat de sănătate care a crescut semnificativ ca investiţii şi număr de spitale şi clinici în ultimii ani, puţine spitale private au intrat în lupta cu noul coronavirus şi au primit pacienţi infectaţi, la cererea statului.

„La începutul pandemiei, noi am avut câteva spitale transformate în spitale suport COVID, aveam o listă de vreo zece unităţi implicate. În momentul în care s-a terminat valul al treilea, autorităţile au zis că nu mai au nevoie. Operatorii privaţi şi-au reorganizat activităţile, aveau alte specialităţi, pacienţi programaţi pentru operaţii. Nu poţi peste noapte să se schimbe, trebuie o politică coerentă. Unităţile private s-au implicat cât s-a putut şi a existat nevoia din partea statului“, a spus pentru ZF Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), din care fac parte marile reţele private de sănătate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO