Eveniment

The Economist către Guvern: Nu aveţi bani să majoraţi salariile

The Economist către Guvern: Nu aveţi bani să majoraţi salariile

Autor: Claudia Medrega

02.04.2012, 00:05 506

Atingerea ţintei de deficit bugetar de 1,9-2,1% din PIB în 2012 va presupune îngheţarea salariilor şi pensi­ilor şi nu va lăsa spaţiu pentru diminuarea TVA sau a contribuţiilor sociale, anticipează Economist Corporate Network, entitate afiliată The Economist, una dintre cele mai prestigioase publicaţii din domeniul de business.

"Guvernul îşi propune să reducă deficitul bugetar de la 4,35% în 2011 la 1,9%- 2,1% din PIB în 2012. Aceasta va implica îngheţarea salariilor şi pensiilor în sectorul public şi nu va lăsa spaţiu pentru diminuarea TVA sau a contribuţiilor sociale, pe care companiile le solicită", se arată într-un raport al Economist Corporate Network dedicat României.

Specialiştii mai consideră că alianţa USL (Uniunea Social Liberală) din opoziţie va câştiga alegerile din noiembrie şi va forma viitorul guvern. Autorităţile române analizează mai multe combinaţii pentru creşterea veniturilor populaţiei, prin creşterea salariilor bugetarilor şi/sau diminuarea contribuţiilor sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO