Eveniment

Tigrul care a scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat. Vedeţi aici primele imagini

Tigrul care a scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat. Vedeţi aici primele imagini cu tigrul

Vedeţi aici primele imagini cu tigrul împuşcat

Autor: Mediafax

13.12.2011, 10:56 3921

Tigrul care a fugit, marţi, de la Grădina Zoologică din Sibiu şi care reuşise să ajungă într-un cartier de locuinţe a fost împuşcat de autorităţi cu o armă cu glonţ.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore, a spus că tigrul devenise periculos şi că, din păcate, a fost necesară împuşcarea lui cu o armă cu glonţ.

Tigrul a fost împuşcat în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Tigrul a fugit, marţi dimineaţă, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia, Asociaţia Vânătorilor şi SMURD. La scurt timp, tigrul a fost localizat în Pădurea Dumbrava, în arealul Grădinii Zoologice, care este împrejmuit cu un gard înalt de 1,80 metri.

Populaţia fusese avertizată de autorităţi prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava. Mai jos aveţi imagini cu tigrul filmate în august.

Ulterior, tigrul a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, şi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara corespondentului MEDIAFAX că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

Astrid Fodor spunea că o problemă este lipsa puştilor cu tranchilizant, existând una singură autorizată în municipiul Sibiu.

Animalul fugit era o tigroaică născută în Grădina Zoologică din Sibiu.

Grădina Zoologică din Sibiu, administrată de Primăria Sibiu, este situată la ieşirea din oraş către Păltiniş, în apropiere aflându-se un hotel, mai multe restaurante şi Muzeul Astra din Pădurea Dumbrava.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO