Eveniment

Timpul de aşteptare la metrou, neschimbat de cinci ani. Numărul mediu zilnic de călători la Aurel Vlaicu, staţia corporatiştilor, + 50%

Timpul de aşteptare la metrou, neschimbat de cinci ani....

Autor: Roxana Petrescu

26.06.2018, 00:07 716

Pe magistratele 1 (Dristor - Pantelimon) şi 3 (Preciziei - Anghel Saligny) ale metroului bucureştean, rute care culeg călători din toate marile cartiere ale capitalei conectându-i cu staţiile centrale Unirii şi Victoriei, timpul de aşteptare în staţie este neschimbat de cinci ani de zile. În aceşti cinci ani însă, numărul de validări la nivelul întregii reţele a crescut cu 8,4%, cu un vârf de 50% înregistrat în staţia Aurel Vlaicu. Astfel, potrivit datelor furnizate de Metrorex, timpul mediu de aşteptare pentru magistralele 1 şi 3 este de circa 6-7 minute în orele de vârf şi ajunge până la 10 minute în rest. În zona comună a celor două magistrale, timpul de aşteptare este ceva mai mic, de circa 3-4 minute, deşi luna aceasta durata a ajuns la 6 minute. 

Pe magistrala 2 Berceni - Pipera, cu staţii precum Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Victoriei, Aviatorilor şi Aurel Vlaicu, durata medie de aşteptare în perioada de vârf este de trei minute, iar în rest de 8 minute, durată neschimbată de cinci ani de zile.

Chiar dacă timpul de aşteptare în staţii precum Unirii sau Victoriei, care asigură legătura cu Aurel Vlaicu, este destul de redus, acestea sunt staţiile care colectează tot traficul de pe celelalte magistrale, unde timpul de aşteptare la orele de vârf este dublu.

Astfel, un călător care porneşte de la Costin Georgian, de exemplu, vrea să ajungă la Aurel Vlaicu şi trebuie să schimbe magistrala la Piaţa Unirii în jurul orei 8:30 cel mai probabil va fi blocat în traficul de pasageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO