Eveniment

TIR-ul implicat în accidentul din Ungaria, al unei firme deţinute de un fost poliţist de frontieră

Autor: Marian Buga

31.10.2011, 11:57 715

Tir-ul implicat în accidentul din Ungaria soldat cu moartea a 14 români este deţinut de o firmă de transport din municipiul Arad, ai cărei patroni sunt un fost poliţist de frontieră condamnat pentru ucidere din culpă şi mama acestuia, femeia afirmând că nu crede că şoferul a adormit la volan.

Firma care deţine camionul implicat în accidentul din Ungaria se numeşte Transalex şi are sediul într-un apartament dintr-un bloc din municipiul Arad, iar şoferul plecase în cursă duminică seară, la ora 22.00, transportând componente pentru mobilier din Arad în Germania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Firma este deţinută de un fost poliţist de frontieră şi de mama acestuia, femeia declarând corespondentului MEDIAFAX că şoferul TIR-ului nu era obosit, pentru că a plecat în cursă duminică seara, la ora 22.00, şi a vorbit cu el la telefon cu câteva minute înainte de producerea accidentului.

Femeia a spus că şoferul a ieşit din ţară prin Vama Nădlac, în cursul nopţii.

"Nu era obosit, nu cred că avea cum să adoarmă la volan, l-am contactat cu puţin înainte de producerea accidentului şi era în formă, chiar bine dispus", a declarat femeia, Maria Frăţilă.

Ea a spus că este proprietară a firmei de transport împreună cu fiul ei, Alexandru Frăţilă.

Alexandru Frăţilă este fost poliţist de frontieră din Arad, care a fost demis în 28 februarie 2011, după ce a fost condamnat definitiv pentru ucidere din culpă, în urma unui accident rutier.

"Încetarea raporturilor de serviciu a avut loc ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru ucidere din culpă. Condamnarea a fost la doi ani de închisoare cu suspendare", a declarat Octavian Tocaciu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Fostul poliţist de frontieră a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea unui bărbat.

Referitor la şoferul TIR-ului implicat în accidentul din Ungaria, acesta are 31 de ani, se numeşte Ovidiu Munteanu şi lucra la firma din Arad de trei ani. El a fost grav rănit în urma accidentului.

Şeful Biroului Drumuri Europene şi Naţionale din cadrul Poliţiei Rutiere Timiş, Gheorghe Moldovan, care a ajuns la locul accidentului împreună cu alţi trei poliţişti din Timiş, pentru a ajuta la identificarea victimelor, declara că Poliţia Timiş a fost informată despre accident de către autorităţile ungare, care au cerut sprijin la faţa locului.

Moldovan preciza că accidentul s-a petrecut după ce şoferul unui autocamion a adormit la volan şi a intrat cu maşina pe contrasens, unde a lovit un microbuz înmatriculat în judeţul Argeş.

În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 14 români care se aflau în microbuz. De asemenea, şoferul camionului şi un pasager au fost răniţi, fiind transportaţi la spitalul din Szeged.

Răzvan Ciolcă, consul la Consulatul General al României de la Szeged, a menţionat că au fost identificate patru dintre victimele accidentului, cele care aveau asupra lor cărţile de identitate, ceilalţi pasageri ai micobuzului având documentele în bagaje. În cazul celor patru victime identificate, s-a luat legătura cu familiile.

El a spus că un reprezentant al Consulatului se află la Poliţie pentru identificarea celorlalte victime.

El a menţionat că urmează să fie făcută autopsia victimelor, având în vedere faptul că moartea a fost violentă. Un membru al familiei fiecărei victime urmează să ia legătura cu o firmă de pompe funebre, iar Consulatul va asista familiile în a contacta aceste firme şi în obţinerea actelor, repectiv certificat de deces şi acte de înhumare. De asemenea, Consulatul va acorda paşapoartele mortuare în regim de gratuitate.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Doris Mircea, preciza că autotrenul venea dinspre Arad şi se îndrepta către Budapesta, iar microbuzul venea de la Valencia, cu destinaţia Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO