Eveniment

TIR-urile nu mai trec prin Ungaria in week-end

01.07.2003, 00:00 16



Accesul TIR-urilor pe teritoriul Ungariei nu va mai fi permis la sfarsit de saptamana, astfel ca toate camioanele vor fi nevoite sa astepte in vami sau in parcarile din zona de frontiera de joi noaptea pana luni dimineata.



Potrivit Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera (IJPF) Arad, masura a fost comunicata de autoritatile ungare si va fi aplicata la toate punctele de frontiera cu aceasta tara. Incepand de astazi



"Personalul vamal din Ungaria va fi redus pe perioada week-end-ului, astfel ca a fost limitat accesul camioanelor si TIR-urilor care transporta marfuri. Pe teritoriul acestei tari se va mai circula doar de luni pana joi noaptea", a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Arad, Ioan Mares.



Autoritatile ungare au anuntat si exceptii de la noile masuri, vizand camioanele sub 7,5 tone, cele care transporta marfuri perisabile sau TIR-urile care intra in tara pe calea ferata, respectiv prin transportul tip "RO-LA". Vamesii romani se asteapta la cozi de cativa kilometri la iesirea din tara, incepand cu urmatorul week-end, de cand se va aplica masura respectiva. "Credem ca vor fi cozi foarte mari, pentru ca toate aceste TIR-uri vor astepta pe teritoriul tarii noastre", a declarat Ovidiu Cana, seful vamii Nadlac.



Aceasta este cea de-a doua masura restrictiva pe care Ungaria o aplica la granita sa. Astfel, camioanele care transporta marfuri perisabile nu vor mai putea trece in Ungaria prin vama Varsand incepand de astazi deoarece punctul fito-sanitar de pe partea ungara va fi desfiintat.



"Prin acest punct de frontiera vor mai trece doar camioane care transporta marfuri industriale, iar aceasta posibilitate va exista doar in cursul saptamaniii, nu si in week-end", declara recent purtatorul de cuvant al IJPF Arad. Toate camioanele care transporta alimente sau alte marfuri perisabile vor fi redirectionate catre vamile Nadlac si Bors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO