Eveniment

Ţiriac spune că prognozele pe termen scurt sunt "aventuri riscante", vede ieşirea din criză în 2012

Ţiriac spune că prognozele pe termen scurt sunt "aventuri riscante", vede ieşirea din criză în 2012

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

06.03.2011, 13:00 251

Omul de afaceri Ion Ţiriac a declarat în cadrul emisiunii "După20 de ani", transmisă duminică la Pro TV, că şi-a revizuit pentru2012 estimarea pentru încheierea crizei şi spune că prognozelefăcute acum pentru o perioadă mai mare de trei luni sunt "oaventură foarte riscantă", referindu-se la anunţul Guvernului deieşire din recesiune la finele primului trimestru din acest an.

"Socotelile mele în 2007-2008 au fost că această criză ţine pânăîn 2010. Mi-am revizuit atitudinea, să spun, dacă nu moralitatea,şi pe urmă am spus că 2011 o să fie pe undeva la fel ca 2010, darîn 2012 începem să plutim. Singura veste bună este că noi avem atâtspaţiu de recuperat, încât în momentul în care Europa îşi revineoarecum, ţările emergente cum suntem noi, dar în special noi, o săavem mult mai mult de mâncat din bucata de caşcaval decâtceilalţi", a spus omul de afaceri, primul invitat din noul sezon alemisiunii "După 20 de ani", difuzată duminică la Pro TV.

Premierul Emil Boc a afirmat în februarie, la Ploieşti, că lasfârşitul primului trimestru al acestui an România va ieşi oficialdin recesiune.

Ţiriac a arătat că România este dependentă de evoluţiacelorlalte state europene, iar primul semn de ieşire din criză vafi revenirea încrederii în bănci şi reluarea creditării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO