Eveniment

Toader, şeful KPMG: România traversează cea mai bună perioadă economică din istorie. Un cititor ZF: Vai de noi! Fără şosele, fără căi ferate, fără industrie...bună perioadă! Citiţi interviul integral

Toader, şeful KPMG: România traversează cea mai bună...

Autor: Claudia Medrega

09.03.2016, 00:07 6371

România a traversat în ultimii 15 ani cea mai bună perioadă economică din istoria sa, reuşind să facă un salt semnificativ şi să recupereze din diferenţa care o desparte de alte ţări europene mai dezvoltate, consideră Şerban Toader, senior partner la firma de audit şi consultanţă KPMG România.

„Trebuie remarcată performanţa României de a reuşi să îşi tripleze PIB/capita pe parcursul ultimilor 15 ani. Tindem, în general, să fim pesimişti şi resemnaţi. Observăm mai degrabă aspectele negative şi omitem deseori să remarcăm că în această generaţie noi am reuşit să recuperăm enorm din decalaje ce păreau insurmontabile. Uneori parcă suntem ţara Casandrelor sau a drobului de sare. Cred că ar trebui să avem mai multă încredere în noi. Traversăm cea mai bună perioadă economică din istoria României şi nu cred că realizăm pe deplin lucrul acesta“, a declarat Toader pentru ZF.

Oportunităţile oferite de piaţa unică europeană, investiţiile străine care au generat locuri de muncă, privatizările şi valoarea adăugată de antreprenorii români sunt printre explicaţiile saltului economic reuşit de România în această perioadă.

Cu toate că a făcut progrese importante, România nu a reuşit să prindă din urmă ţările din vest şi este puţin probabil să reuşim în următoarea generaţie.

Citiţi interviul integral în ediţia din 10 martie 2016

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO