Eveniment

Toate drumurile duc la Moscova: Rusia anunţă deschiderea de noi coridoare în Ucraina care se sfârşesc pe teritoriul Federaţiei

Toate drumurile duc la Moscova: Rusia anunţă...

Autor: Mihai Draghici

11.03.2022, 01:10 65

Ministerul rus al Apărării a anunţat, joi seară, că va crea zilnic, prin decizie unilaterală, culoare umanitare pentru evacuarea civililor ucraineni spre teritoriul Rusiei şi, prin coordonare cu armata ucraineană, spre alte direcţii.

"Anunţăm oficial deschiderea de culoare umanitare, în mod unilateral, spre Federaţia Rusă, zilnic de la ora 10.00, fără nicio coordonare, şi în alte direcţii prin coordonare cu partea ucraineană. Garantăm securitate completă în teritoriile aflate sub controlul forţelor armate ruse", a declarat Mihail Mizinţev, directorul Centrului de Control din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul L'Echo.

Administraţia Volodimir Zelenski a anunţat în mai multe rânduri că nu acceptă culoarele de evacuare a civililor ucraineni spre Rusia sau Belarus.

În ultimele trei zile, armata rusă a anunţat armistiţii la nivel local pentru facilitarea funcţionării culoarelor umanitare în Ucraina, dar autorităţile ucrainene au denunţat încălcări ale acordurilor de suspendare a ostilităţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO