Eveniment

Toate firmele care asigură deszăpezirea în Capitală, amendate de poliţişti cu câte 2.205 lei

Toate firmele care asigură deszăpezirea în Capitală,...

Autor: Aurelia Alexa

17.01.2016, 16:24 1241

Firma Romprest asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 5, Supercom - în sectorul 2, Rosal - în sectorul 3, Rebu - în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6.

În urma controalelor făcute de poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei, cei cinci operatori de salubrizare au fost amendaţi cu câte 2.205 lei pentru fiecare sector, fiind date în total şase sancţiuni contravenţionale.

"S-a avut în vedere, pe de o parte, modul defectuos de curăţare a carosabilului pe arterele principale – destinate transportului în comun, accesului în instituţii publice, de sănătate, de alimentaţie publică, de asigurarea energiei electrice şi termice, iar pe de altă parte, lipsa intervenţiei la deszăpezire pe străzile secundare ale Capitalei", arată duminică Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Operatorii care asigură deszăpezirea în Capitală au mai fost amendaţi de poliţişti şi în 5 ianuarie, tot pentru "neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă".

Tot atunci, cele cinci firme au fost amendate de două ori, în 5 şi 6 ianuarie, de Primăria Capitalei, cu câte 5.000 de lei, pentru că nu au curăţat corespunzător străzile.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, spunea, în 8 ianuarie, că le-a sugerat edililor de sector să analizeze intervenţiile din ultimele zile şi să plătească doar pentru ce s-a deszăpezit.

Răzvan Sava declara că, faţă de promisiunile făcute, faţă de ce "s-a raportat pe hârtie", intervenţia în teren pentru deszăpezire a fost sub aşteptări, în multe situaţii.

Primarul Capitalei le-a sugerat primarilor de sector să analizeze cu mare atenţie modul în care s-a intervenit atunci în cele patru zile de deszăpezire şi să plătească prestaţiile "în consecinţă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO