Eveniment

Toate spitalele municipalităţii, pregătite să preia pacienţi din unităţile supraaglomerate

Toate spitalele municipalităţii, pregătite să preia...

Autor: Elvira Gheorghita

31.10.2015, 19:54 175

"Am activat, încă de ieri noapte, toate spitalele ASSMB, iar la Spitalul Coleţea au ajuns, imediat după accident, opt persoane. Între timp, una a fost externată, iar celelalte şapte au primit prim-ajutor, apoi au fost transferate la alte spitale pentru că nu există chirurg de chirurgie plastică. De asemenea, Spitalul "Carol Davila" a intrat în prima linie de intervenţie mai ales cu instalaţiile de dializă necesare celor care au suferit arsuri şi care ar avea nevoie de dializă. Totodată, Spitalul Colentina a anunţat că poate prelua din pacienţi de la Elias, dacă va fi cazul", a declarat directorul ASSMB.

Şi spitalele "Theodor Burghele", "Sfânta Maria" şi "Victor Babeş" sunt pregătite să preia pacienţi în stare gravă, a adăugat Potecă.

Până în prezent, la cererea conducerii spitalelor din sistemul Ministerului Sănătăţii, ASSMB a ajutat cu materiale sanitare şi medicamente, dar şi cu albumină spitalele care au internat răniţi.

Agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au participat la acţiunile de salvare care au avut loc vineri noapte, au sprijinit echipele de prim-ajutor la transportul şi resuscitarea unora dintre răniţi şi au donat sânge sâmbătă dimineaţă, a anunţat municipalitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO