Eveniment

Top 10 cei mai mari angajatori privaţi din România. Şapte din zece companii sunt din retail. Împreună, top 10 companii private au aproape 120.000 de angajaţi

Top 10 cei mai mari angajatori privaţi din România....

Autor: Ramona Cornea

01.07.2022, 07:00 1656

♦ Jumătate din companiile din clasament au înregistrat scăderi ale numărului de angajaţi în anul 2021 faţă de 2020 ♦ Cel mai mult au scăzut numărul de angajaţi al OMV Petrom, cu aproape 2.700 de persoane, precum şi cel al Profi, cu circa 2.000 de persoane ♦ La polul opus, Dedeman a angajat cei mai mulţi oameni în 2021, mai mult de 570 de persoane, urmată de Kaufland, cu peste 400 de noi angajări.

Top 10 cei mai mari angajatori privaţi din România este dominat de companiile din retail, conform datelor de la platforma de analiză financiară confidas.ro şi de la Ministerul Finanţelor, centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, şapte din cele zece companii din topul celor mai mari angajatori privaţi sunt din industria de retail, respectiv Profi, Kaufland, Dedeman, Mega Image, Carrefour, Lidl Discount şi Auchan.

„Comerţul modern presupune o reţea densă de magazine, răspândite pe tot teritoriul. Formatul de lucru în ture, 7/7 zile înseamnă că este nevoie de foarte mult personal. Se adaugă platformele logistice etc. La nivel naţional, retailul modern reprezintă deja zeci de mii de magazine (75-80.000 după unele statistici) cu un proces de lucru manual, cu relativ puţine posibilităţi de auto­matizare. În timp ce retailul rămâne un sector «labor intensive», industria de vârf se auto­matizează/robotizează progresiv şi necesită mai puţină forţă de muncă şi mai calificată”, afirmă Raluca Pârvu, business manager al BPI România, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO