Eveniment

Top 15 judeţe cu cea mai mare rată a şomajului: Vaslui, Teleorman şi Dolj sunt în fruntea clasamentului, cu rate ale şomajului de peste 5,5%

Top 15 judeţe cu cea mai mare rată a şomajului:...

Autor: Ramona Cornea

28.08.2022, 10:17 1558

♦ Zece din cele 15 judeţe incluse în clasament au rate ale şomajului de peste 4% ♦ Per total, la nivelul economiei, 39 dintre cele 41 de judeţe şi municipiul Bucureşti au înregistrat o scădere a ratei şomajului în iunie 2022 faţă de iunie 2021 ♦ Cea mai mare scădere de la an la an a fost înregistrată de judeţul Bacău, de 2,7 puncte procentuale ♦ Creşteri ale ratei şomajului au înregistrat judeţele Hunedoara, Călăraşi şi Botoşani.

Clasamentul judeţelor cu cele mai mari rate ale şomajului înregistrat este condus de Vaslui, Teleorman şi Dolj, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de Ziarul Financiar.

Astfel, în luna iunie a acestui an, Vasluiul înregistra o rată a şomajului de 6,5%, în scădere de la 7,4% în aceeaşi lună din anul 2021. În Teleorman, rata şomajului a ajuns la 5,9% în iunie 2022, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de aceeaşi lună din anul precedent, iar în Dolj, judeţul care a completat podiumul, rata şomajului a fost de 5,6% în iunie, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de iunie 2021.

Răzvan Zglobiu, head of sales & talent acquisition în cadrul companiei de recrutare APT Prohuman, pune ratele şomajului ridicate din aceste judeţe pe seama lipsei angajatorilor din zonă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO