Eveniment

Top zece evenimente în imobiliare şi construcţii în 2016, un an al recordurilor pentru investitorii privaţi, dar fără realizări la capitolul infrastructură

ParkLake, centrul comercial din Titan, vrea să concureze direct cu Mega Mall

ParkLake, centrul comercial din Titan, vrea să concureze direct cu Mega Mall

Autor: Bogdan Alecu

23.12.2016, 00:06 1666

Doar 18 kilometri de autostradă sunt inauguraţi în acest an, în timp ce în dreptul investitorilor privaţi din piaţa de retail şi din zona de birouri au stat investiţii de sute de milioane de euro.

1. Anul mallurilor în Bucureşti. Cea de-a doua jumătate a anului a adus două noi malluri în Bucureşti cu un total de 100.000 mp de magazine şi peste 3.600 de noi locuri de parcare. Primul, deschis la 1 septembrie, este ParkLake, centrul comercial din Titan care vrea să concureze direct cu Mega Mall, iar al doilea, inaugurat în data de 27 septembrie, este Veranda, proiectat a fi "un mall de proximitate" pentru zona Obor. Cu o suprafaţă de 30.000 mp şi peste 100 de spaţii comerciale, inclusiv un hipermarket Carrefour, mallul Veranda din zona Obor din Capitală face primul pas spre curăţarea unei foste platforme industriale în urma unei investiţii de 60 mil. euro. De asemenea, în cartierul Titan, Sonae Sierra alături de Caelum Development a dezvoltat mallul ParkLake în urma unei investiţii de 180 mil. euro.

2. Africa Israel a pus la pachet spre vanzare cele cinci clădiri de birouri AFI Park din Bucureşti. Compania Africa Israel Investments, care în Romania deţine printre altele mallul AFI Cotroceni din Bucureşti şi clădirile de birouri AFI Park, a semnat o scrisoare de intenţie neangajantă cu o terţă parte pentru vanzarea întregului proiect de birouri, potrivit unui raport de pe bursa de la Tel Aviv. Vanzarea activelor va fi realizată, conform raportului Africa Israel, pornind de la valoarea clădirilor estimată la 164,5 milioane de euro, iar vanzarea ar genera un profit după taxare de 14 milioane de dolari (13,2 mil. euro).

3. Papalekas pierde controlul Global­worth, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din Bucureşti. Sud-africanii de la Growthpoint devin cei mai mari acţionari ai fondului de investiţii. La Londra, capitalizarea Globalworth este de 340 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO