Eveniment

Topul celor mai mari 10 proiecte finanţate din fonduri UE pe mediu: Cele mai mari proiecte europene pe mediu au adus aproape 900 mil. euro în România în ultimul deceniu

Topul celor mai mari 10 proiecte finanţate din fonduri...

Autor: Alex Ciutacu

11.04.2019, 15:30 1290

Cele mai mari zece proiecte de mediu finanţate din bani europeni au adus în ţară aproape 900 de milioane de euro şi au avut ca scop reconstrucţia plajelor, dar şi modernizarea reţelelor de apă şi au fost gestionate de companii de stat.

Administraţia Naţională Apele Române, Compania de Apă Someş şi Apă Canal Galaţi sunt în topul celor mai mari beneficiari de proiecte cu finanţare europeană în exerciţiul financiar trecut (2007 – 2013).

Împreună, cele mai mari 10 proiecte europene cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu) au adus în ţară 885 de milioane de euro din fondurile nerambursabile, bani care au fost folosiţi în principal pentru reconstrucţia plajelor şi a reabilitării reţelelor de apă.

România a finalizat din anul 2007 până în prezent proiecte cofinanţate din bani europeni în valoare totală de 3,97 miliarde euro din care 3,73 miliarde euro fonduri europene au fost alocate prin intermediul POS Mediu, potrivit datelor transmise de reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene către ZF. Cu toate acestea, România a avut alocate fonduri în valoare totală de 5,19 miliarde de euro pentru acest program, ceea ce înseamnă că o rată de absorbţie de până în 80% pe POS Mediu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO