Eveniment

Topul celor mai mari 50 de angajatori din economie la jumătatea anului 2019. Majoritatea companiilor din clasamentul celor mai mari 50 de angajatori au sediile în Bucureşti şi în judeţul Timiş

Analiză

Topul celor mai mari 50 de angajatori din economie la...

Autor: Adelina Mihai

21.10.2019, 14:45 2292

Profi (comerţ alimentar), Kaufland (comerţ alimentar) şi Automobile Dacia (fabricarea autovehiculelor) sunt cei mai mari angajatori din economie, arată datele de la jumătatea anului 2019.  Împreună, cei mai mari 50 de angajatori din economie au peste 330.000 de salariaţi şi sunt companii cu efective cuprinse între 3.600 şi 17.000 de angajaţi. Industria auto, comerţul şi domeniul bancar sunt sectoarele în care activează cei mai mulţi angajatori din top 50. 

Retailerul alimentar Profi, controlat de fondul de investiţii Mid Europa Partners, este cel mai mare angajator din România, cu un număr de aproape 17.000 de salariaţi înregistraţi pe o singură entitate juridică la jumătatea anului 2019, arată un document oficial. Cum a ajuns Profi cel mai mare angajator din economie şi a reuşit să depăşească efectivele de salariaţi ale unor companii precum Automobile Dacia, Kaufland sau OMV Petrom?

„Mărirea echipei se datorează în principal extinderii noastre deosebit de accelerate. Anul trecut, de exemplu, s-au inaugurat 230 de magazine, iar în acest an se va adăuga reţelei un număr comparabil de magazine. Această tendinţă se va menţine şi în anii viitori“, au transmis, la solicitarea ZF, reprezentaţii Profi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO