Eveniment

Topul judeţelor după numărul de salariaţi. Arad, Argeş şi Braşov au pierdut cei mai mulţi salariaţi în pandemie, iar Capitala, Ilfovul şi Clujul şi-au crescut cel mai mult efectivele de personal

Topul judeţelor după numărul de salariaţi. Arad,...

Autor: Ramona Cornea

06.01.2022, 16:00 4442

Sorina Donisa, APT: „Zona Arad este una în care industria auto este dezvoltată, iar lipsa microcipurilor a dus la o scădere în lanţ a capacităţii de producţie,care, la rândul său, s-a resimţit în numărul de angajări.” Raluca Pârvu, BPI: „Regiunea Bucureşti-Ilfov are un profil economic aparte. Nu este de mirare că au apărut aici noi investiţii după 2019 Judeţele Cluj şi Dolj au profile economice diferite şi centre urbane inegal dezvoltate, dar au atras în ultimii ani diferite investiţii.“ 15 judeţe au înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi în perioada octombrie 2019 – octombrie 2021 Cumulat, cele 15 judeţe au pierdut aproape 18.000 de salariaţi în pandemie.

Piaţa muncii din România a trecut prin multe încercări în pandemie, astfel că 15 dintre cele 41 de judeţe, în afară de Municipiul Bucureşti au înregistrat scăderi ale numărului de salariaţi în pandemie, în perioada octombrie 2019 – octombrie 2021, conform calculelor ZF bazate pe date de la Institutul Naţional de Statistică (INS). Cumulat, cele 15 judeţe au pierdut aproape 18.000 de salariaţi în această perioadă. 

„Scăderile numărului de salariaţi din perioada octombrie 2019 - octombrie 2021 pot avea mai multe cauze în funcţie de zonă, însă influenţele des întâlnite în această perioadă au fost: perioada pandemică şi impactul negativ asupra anumitor industrii, cum este HoReCa, criza microcipurilor, care a creat o scădere  a numărului de angajaţi, nu neapărat din cauza scăderii consumului sau a comenzilor, ci din cauza imposibilităţii realizării produsului finit, precum şi o diversitate de alte motive care depind efectiv de zonă, de balansul dintre dezvoltarea industriei sau agriculturii în acea zonă, de disponibilitatea forţei de muncă, de plecările sau întoarcerile în sau din străinătate ale românilor”, a explicat pentru ZF Sorina Donisa, CEO al companiei de recrutare APT Resources & Services.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO