Eveniment

TOPUL judeţelor în funcţie de salariu. Ce judeţ este pe primul loc şi vedeţi unde se încadrează salariul vostru faţă de medie. ”România nu mai are niciun judeţ cu salariul mediu net mai mic de 2.000 de lei”

14.09.2018, 23:28 1889

„Aceste creşteri salariale vin pe acest fond de panică şi neîncredere. E foarte greu să iei 20% sau 10% pe un buget de salarii într-o companie mare. Îţi poate impacta businessul până la închidere.“

Bucureştiul rămâne în topul salariilor din România cu un salariu mediu de 3.535 de lei în luna iunie 2018, înre­gistrând o creştere cu 14% faţă de iunie 2017. În prezent, nu mai există niciun judeţ cu salariu mediu sub 2.000 de lei, potrivit statisticilor oficiale.

Cel mai mic salariu mediu la nivel naţional în luna iunie a fost în Su­ceava, de 2.058 de lei, astfel că salariile suce­venilor sunt cu 72% mai mici decât cele ale bucureştenilor.

„Salariile medii sunt calculate prin media sa­lariilor şi atunci în con­diţiile în care ai conducerea şi echipele de management în Bucureşti şi în Suceava de exemplu ai doar partea de producţie, e firesc să scadă media“, a explicat Oana Botolan Datki, SEE Managing Partner al com­paniei cu activităţi în sectorul resurselor umane CTeam Human Capital, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO