Eveniment

Topul judeţelor în care numărul de salariaţi a crescut cel mai mult. Ilfov, Bistriţa-Năsăud şi Timiş sunt campionii angajărilor între septembrie 2015 şi septembrie 2016

Topul judeţelor în care numărul de salariaţi a crescut cel mai mult. Ilfov, Bistriţa-Năsăud şi Timiş sunt campionii angajărilor între septembrie 2015 şi septembrie 2016

Autor: Adelina Mihai

31.12.2016, 20:00 286

Ilfov, Bistriţa-Năsăud şi Timiş sunt judeţele în care, procentual, efectivele de angajaţi au crescut cel mai mult în ultimul an, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, dacă în Ilfov creşterea pro­centuală a numărului de angajaţi a fost de 9,6% (în septembrie 2016 faţă de septembrie 2015), pe următoarele locuri în top au fost Bistriţa-Năsăud, unde creşterea numărului de angajaţi a fost de 8,5%, în Timiş de 5,5%, în Bihor de 5,3%, iar în Alba de 5,2%. O explicaţie pentru creşterea efectivelor de angajaţi din Bistriţa-Năsăud o reprezintă extinderea germanilor de la Leoni, cel mai mare angajator din judeţ, care a făcut un volum mare de noi recrutări.

„Se fac angajări peste tot în zona de vest şi nu găsim oameni. Avem pro­iec­te de relocare prin care aducem sute de oameni din toate regiunile ţării care să lucreze în producţie şi nu numai în componente auto, ci şi în fabricarea de produse alimentare. Cred că, pe viitor, se vor face noi angajări doar pe baza re­lo­cărilor din alte zone, pentru că nu mai există forţă de muncă disponibilă în zonă“, a spus Horia Bugarin, direc­torul general al firmei de recrutare şi în­chiriere de forţă de muncă temporară IHM Total Consult din Timişoara.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO