Topul judeţelor în care s-au făcut cele mai multe noi angajări în 2017. Cinci judeţe au concentrat 70% din totalul noilor angajări

2 mar 2018 Autor: Adelina Mihai

Florin Godean, country manager, Adecco România: Ceea ce pot spune că este interesant anul acesta faţă de perioada anterioară este comportamentul departamentelor de resurse umane, care deja au început recrutările fără a mai aştepta perioada de vârf, aşa cum au facut în anii anteriori, când au fost nevoiţi să apeleze la unele soluţii care pe cât erau de scumpe, pe atât erau în unele cazuri de ineficiente sau chiar contraproductive.

Angajatorii din Bucureşti, Cluj, Timiş, Argeş şi Braşov au creat anul trecut peste 82.000 de noi locuri de muncă, adică 70% din totalul celor 118.000 de angajări noi făcute la nivelul întregii economii, arată o analiză a ZF făcută pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Angajatorii din Bucureşti au făcut anul trecut aproape 52.800 de noi angajări, astfel că numărul anga­jaţilor din Capitală a ajuns la aproape 990.000 de persoane la finalul anului trecut (o creştere cu 6% faţă de anul 2016), arată datele Statisticii.

Pe următroul loc în topul zonelor în care s-au făcut cele mai multe noi angajări se află Clujul (+9.700), Timiş (+6.700), Argeşul (+6.500), Braşovul (+6.500) şi Iaşiul (+5.000).

„Uitându-mă la lista judeţelor în care se fac angajări, pot vedea că există o continuare a ceea ce s-a întâmplat până acum. Cifrele însă sunt modeste faţă de nevoile angajatorilor din judeţele menţionate. Pe de altă parte, există aceste judeţe unde sunt disponibilizări şi fiecare judeţ îl putem asocia cu un faliment răsunător al unor companii de stat care au insistat să sacrifice pro­ductivitatea pentru alte obiective care nu au legătură cu o dezvoltare sustenabilă“, a explicat Florin Godean, country manager al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regmim temporar Adecco România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.03.2018

 
Cuvinte cheie:
Top
, judete
, angajari
, locuri de munca
, angajatori
, statistica
, salariati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide