Eveniment

Topul sectoarelor care lasă cea mai mare valoare adăugată în economie: industria alimentară are o valoare adăugată de 32 mld. lei, dublă faţă de industria auto

Topul sectoarelor care lasă cea mai mare valoare...

Autor: Sorin Pâslaru

25.04.2019, 19:15 769

În topul sectoarelor din economie care lasă cea mai mare valoare adăugată pe piaţa locală sunt serviciile IT, sectorul de informaţii şi comunicaţii şi editarea de publicaţii, televiziune şi radio, arată a patra ediţie a studiului „Capitalul privat românesc“ publicat de Ziarul Financiar cu sprijinul PIAROM.

Serviciile IT au o pondere a valorii adăugate în cifra de afaceri de 63%. Aceasta înseamnă că la fie­care euro de producţie supli­mentară în IT rămân în România ca valoare adăugată 0,63 de euro.

Industria alimentară a avut în 2015 o valoare adăugată brută de 32 mld. lei, dublă faţă de cea a industriei de mijloace de transport, care deşi are o producţie apro­­piată, are şi consum intermediar de 80%, în primul rând din import. Industria alimentară are consum intermediar de circa 60%.

Ponderea în valoarea adăugată în totalul producţiei totale este importantă pentru că degeaba ai cifră de afaceri şi producţie de mi­liarde de euro dacă valoarea adăugată re­prezintă doar 10-20% din totalul producţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO