Eveniment

Toţi cei 15 pacienţi internaţi în stare gravă la Floreasca au fost identificaţi de către rude

Toţi cei 15 pacienţi internaţi în stare gravă la...

Autor: Elvira Gheorghita

31.10.2015, 20:17 486

Directorul medical al spitalului, Nicolae Louchi, a declarat, sâmbătă seară, că de la precedenta comunicare situaţia nu s-a îmbunătăţit şi că duminică dimineaţă, la ora 10.00, va fi făcută o nouă informare în legătură cu starea de sănătate a răniţilor.

Potrivit sursei citate, cei 15 pacienţi sunt răniţi grav sunt intubaţi şi ventilaşi mecanic, toţi având arsuri ale tractului respirator.

"Toţi pacienţii au fost recunoscuţi de către familii, chiar şi cetăţenii străini. S-au asigurat vizite pentru aparţinători cu respectarea condiţiilor din Secţia de Terapie Intensivă. Şi acum o jumătate de oră au fost informaţi membrii familiilor despre starea pacienţilor", a spus directorul medical.

Acesta a precizat că au venit spontan foarte mulţi medici, asistente medicale, rezidenţi şi chiar studenţi care s-au oferit să ajute, în prezent fiind acoperit cu echipa de gardă.

Totodată, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, care, la ora transmiterii acestei ştiri, vozotează din nou toţi pacienţii internaţi în spitalele Capitalei, a spus că mai sunt de identificat, în total, şapte victime ale incendiului de vineri noapte, patru din spitale şi trei de la INML.

Totodată, Bănicioiu a cerut INML să prelungească programul astfel încât să poată fi identificate şi cele trei cadavre de la INMl şi pentru care, până în prezent, nu s-a prezentat nimeni.

Louchi a mai declarat că situaţia pacienţilor este destul de critică şi că răniţii cu o astfel de patologie necesită o îngrijire specială, iar evoluţia stării de sănătate a acestora este imprevizibilă, fiind foarte importante primele trei zile pentru că reacţiile pulmonare se vor vedea în acest interval.

Medicii legişti de la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" au identificat, până în prezent, 23 din cele 27 de persoane decedate în incendiul din Club Colectiv, una fiind recunoscută de părinţi la Spitalul Universitar Bucureşti, a declarat MEDIAFAX Abdo Salem, şef de secţie la INML.

Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică din cadrul INML, a declarat agenţiei MEDIAFAX că, sâmbătă, au fost identificate 23 de persoane din cele 26 care au fost aduse la INML "Mina Minovici", în timp ce pentru alţi trei nu s-a prezentat nimeni.

"În cazul celor trei persoane decedate pentru care nu s-a prezentat nimeni vom relua mâine (n.r. - duminică) investigaţiile pentru identificare, prin alte proceduri", a spus Abdo Salem.

Cea de-a 27-a persoană decedată în incendiu a fost recunoscută de către părinţi încă de vineri seară, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, potrivit managerului Cătălin Cârstoiu.

În incendiul de vineri seară, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, între care şi doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, precum şi aproximativ 200 de răniţi, din care 146 au fost internaţi în spitalele din Capitală.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind liberă.

Martori aflaţi în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucăţi din plafon, care era capitonat şi el cu burete antifonic, s-au desprins şi au căzut peste oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO