Eveniment

Toţi cei cinci pasageri ai elicopterului prăbuşit la New York au murit

Toţi cei cinci pasageri ai elicopterului prăbuşit la...

Autor: Andrei Ionascu

12.03.2018, 09:05 64

Iniţial, două persoane au fost găsite decedate, iar alte trei au fost transportate în stare critică la spital.

Pilotul a reuşit să se iasă de unul singur din epava elicopterului, a fost salvat de un remorcher şi este într-o stare bună, fiind externat din spital.

Elicopterul efectua o cursă privată de survolare şi fotografiere a obiectivelor turistice din zonă. Potrivit unei înregistrări audio publicate de televiziunea CNN, pilotul a trimis un mesaj de urgenţă către Aeroportul LaGuardia, spunând că elicopterul se confruntă cu probleme la motor.

Aeronava de tip Eurocopter AS350 s-a prăbuşit duminică, în jurul orei locale 19.00 (ora României, luni, 01.00). Autorităţile americane au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului aviatic.

Pentru salvarea pasagerilor a fost nevoie de intervenţia scafandrilor, întrucât epava elicopterului s-a scufundat destul de rapid după prăbuşire, până la adâncimea de 15 metri.

Daniel Nigro, un oficial din cadrul departamentului de pompieri, a declarat că operaţiunea de salvare a fost una dificilă întrucât scafandrii au fost nevoiţi să taie şi îndepărteze centurile de siguranţă cu care erau legaţi pasagerii, confruntându-se şi cu o temperatură scăzută a apei şi curenţi puternici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO