Eveniment

Toţi ochii aţintiţi pe cazul insolvenţei Hidroelectrica

Autor: Roxana Petrescu

03.09.2012, 00:02 237

Vara 2012 a adus una dintre cele mai şocante ştiri din business, intrarea Hidroelectrica în insolvenţă pe 20 iunie dându-le fiori reci bancherilor care ani de-a rândul au finanţat cel mai valoros activ al statului român, dar şi companiilor care la rândul lor erau strâns legate de activitatea producătorului de energie.

Până acum au fost decuplaţi de la cel mai ieftin curent din România toţi aşa-zişii "băieţi deştepţi", rămânând pe lista clienţilor Hidroelectrica companiile Alro, Elsid, Electrocarbon şi Electromagnetica.

Şi firme de stat şi-au pierdut contractele cu Hidroelectrica, primele fiind Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni care vindeau energie companiei intrată în insolvenţă. Urmează la rând marii furnizori de servicii şi lucrări pentru Hidroelectrica, dar şi angajaţii, mai ales în contextul în care salariul mediu în companie este de 1.643 de euro, personalul beneficiază de 70 de tipuri de indemnizaţii, prime jubiliare şi alte beneficii, iar un şofer câştigă şi 9.900 de lei.

În ciuda tuturor măsurilor luate, compania nu are şanse să iasă din insolvenţă în toamna aceasta, aşa cum îşi dorea premierul Victor Ponta, cel mai probabil termen fiind jumătatea anului viitor, după cum a anunţat administratorul judiciar al companiei, firma Euro Insol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO