Eveniment

Toţi pasagerii Tarom care vin din ţări de pe lista galbenă intră în izolare 14 zile. Câte zile sau în izolare cei care au test Covid-19

Toţi pasagerii Tarom care vin din ţări de pe lista...

Autor: Laura Buciu

07.10.2020, 12:17 1106

Toţi pasagerii Tarom care intră în România din ţări aflate pe lista galbenă vor intra în autoizolare 14 zile. Perioada se poate reduce la 10 zile dacă solicită testul COVID-19 în a opta zi de carantinare şi rezultatul va fi negativ.

Reprezentaţii Tarom au transmis, miercuri, că toţi pasagerii care sosesc din ţările care se află pe lista galbenă vor intra în autoizolare pentru 14 zile.

„Această perioadă se poate reduce la 10 zile, doar dacă pasagerii solicită efectuarea un test COVID-19 în ziua a opta de carantinare, obţinând un rezultat negativ. Pasagerii care sosesc în România din ţările aflate pe lista galbenă şi care petrec pe teritoriul ţării doar 3 zile (72 de ore) pot prezenta un certificat prin care să demonstreze ca în ultimele 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României au obţinut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19”, anunţă Tarom.

Pasagerii care vin dintr-o ţară „verde”, dar trec în tranzit printr-o ţară aflată pe lista galbenă, nu vor intra în carantină dacă demonstrează că au fost doar în tranzit.

Că urmare a restricţiilor de călătorie impuse de către autorităţi, Tarom precizează că menţine suspendarea operării curselor comerciale până la data de 15 octombrie 2020 inclusiv, către şi dinspre Republica Moldova şi Israel.

Biletele pot fi reprogramate pentru date viitoare de călătorie, fără taxe de modificare sau pot fi rambursate.

Modificările se pot face în 12 luni de la data emiterii biletelor.

Tarom menţionează faptul că de la aceste restricţii sunt exceptate anumite categorii de curse aeriene, precum cele care transportă mărfuri (cursele cargo), cursele speciale de intervenţie solicitate de către autorităţi, cursele medicale, cursele care transportă personal de îngrijire sau muncitori sezonieri în agricultură, dar şi zborurile de repatriere (chartere speciale).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO